KOPŪSTAINIS ŽOLINEI
Nedidelę kopūsto galvą apvirti sūriame vandenyje, išardyti.
Įdaras - troškintos daržovės: svogūnas, paprika, morka ir virti ryžiai, paskaninti skanskoniais.
Tada ant lapo dėti įdaro ir formuoti kopūsto galvą. Pabarstyti maltais avižiniais dribsniais, apšlakstyti pasūdytu ir pagardntu vandenuku (galima naudoti vandenį, kur apvirėm kopūstą) ir kepti 180 l temp. apie 30 min. Galite sušlakstyti grietinėle, tada dar gardesnis bus. Valgyti šiltą ir šaltą su mėgstamu padažu.
ŠVENTOS ONOS PUSRYČIAI
Turėtų būti duona, baltas varškės sūris, grietinė (smetona) uogos ir kt.
ŽOLINEI
Užtepėlė “LENGVUMAS”
Maža cukinija,
obuolys,
avokadas,
česnako skiltelė,
laimo citrina,
druska .
Susmulkinti daržoves, iš citrinos išspausti sultis ir suplakti viską maišytuvu. Galima įdaryti pomidorus arba tiesiog mėgautis daržovėmis.
Šis patiekalas tiks karštą dieną. Skanaus.
Pyragas “ŠILO UOGA”
1 l kefyro,
150 g aliejaus,
150 g rudo cukraus,
3 stiklinės miltų,
3 stiklinės šilo uogų,
šaukštelis sodos nugesintos,
šaukštelis ciberžolės (arba kerobo)
Kefyrą suplakti su aliejumi, suberti cukrų, sodą, ciberžolę ir dar kartą paplakti, sudėti miltus ir suplakti tešlą naminės grietinės tirštumo (geriau tirštesnę). Atsargiai suberti uogas apmaišyti, supilti į formą ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Kam tinka, į tešlą galima įdėti porą kiaušinių.