Žolinčių akademija

Žolinčių akdemija - Žaliasis sveikatos klubas

  • Mes - žolinčiai
  • Naujienos
  • Žolinčiai moko ir pataria
  • Kūryba, konkursai
  • Tradicijos
    • Kalendorinės šventės ir valgių receptai
      • Pavasario
      • Vasaros
      • Rudens
      • Žiemos
  • Stovykla-mokykla "Šermukšnėlė"
  • Žolinčių ir jų bičiulių knygos
  • Apie mus spaudoje
  • Bičiuliai ir partneriai
  • Komentarai, klausimai, atsiliepimai
  • Kontaktai
  • Konferencijos pranešėjų tezės
  • Renginiai
  • ATSILIEPIMAI
  • "Šermukšnėlės" stovyklos 2024
  • Žolinčių mėnesiai
  • 2022 METŲ VEIKLA
  • Sveikiname
  • Lektoriumas
  • Fotogalerija - archyvas
Žolinčių akademija

Vasaros

KOPŪSTAINIS ŽOLINEI



Nedidelę kopūsto galvą apvirti sūriame vandenyje, išardyti.
Įdaras - troškintos daržovės:  svogūnas, paprika, morka ir virti ryžiai, paskaninti skanskoniais.
Tada  ant lapo dėti įdaro ir formuoti kopūsto galvą. Pabarstyti maltais avižiniais dribsniais, apšlakstyti pasūdytu ir pagardntu vandenuku (galima naudoti vandenį, kur  apvirėm kopūstą) ir kepti 180 l temp. apie 30 min. Galite sušlakstyti grietinėle, tada dar gardesnis bus. Valgyti šiltą ir šaltą su mėgstamu padažu.

ŠVENTOS ONOS PUSRYČIAI  

Turėtų būti duona, baltas varškės sūris, grietinė (smetona) uogos ir kt.
ŽOLINEI
Užtepėlė “LENGVUMAS”


Maža cukinija,
obuolys,
avokadas,
česnako skiltelė,
laimo citrina,
druska .
Susmulkinti daržoves, iš citrinos išspausti sultis ir suplakti viską maišytuvu. Galima įdaryti pomidorus arba tiesiog mėgautis daržovėmis.
Šis patiekalas tiks karštą dieną. Skanaus.
Pyragas “ŠILO UOGA” 

1 l kefyro,
150 g aliejaus,
150 g rudo cukraus,
3 stiklinės miltų,
3 stiklinės šilo uogų,
šaukštelis sodos nugesintos,
šaukštelis ciberžolės (arba kerobo) 
Kefyrą suplakti su aliejumi, suberti cukrų, sodą, ciberžolę ir dar kartą paplakti, sudėti miltus ir suplakti tešlą naminės grietinės tirštumo (geriau tirštesnę). Atsargiai suberti uogas apmaišyti, supilti į formą ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Kam tinka, į tešlą galima įdėti porą kiaušinių.   

© 2011 „Žolinčių akademija“ - Žaliasis sveikatos klubas

napalias