Žolinčių akademija

Žolinčių akdemija - Žaliasis sveikatos klubas

  • Mes - žolinčiai
  • Naujienos
  • Žolinčiai moko ir pataria
  • Kūryba, konkursai
  • Tradicijos
  • Stovykla-mokykla "Šermukšnėlė"
  • Žolinčių ir jų bičiulių knygos
  • Apie mus spaudoje
  • Bičiuliai ir partneriai
  • Komentarai, klausimai, atsiliepimai
  • Kontaktai
  • Konferencijos pranešėjų tezės
  • Renginiai
  • ATSILIEPIMAI
  • "Šermukšnėlės" stovyklos 2024
  • Žolinčių mėnesiai
  • 2022 METŲ VEIKLA
  • Sveikiname
  • Lektoriumas
  • Fotogalerija - archyvas
    • 2021 METŲ VEIKLA
    • 2020 METŲ VEIKLA
    • 2019 METŲ VEIKLA
    • 2018 METŲ VEIKLA
    • 2017 METŲ VEIKLA
    • 2016 METŲ VEIKLA
    • 2015 metų VEIKLA
      • Akcija "Vilties laukai"
      • Amatų dienoje Kaune
      • Bėgimas "Už blaivią Lietuvą"
      • Didžiosios ruonių maudynės
      • Duonos kelias 2015
      • EDUKACINĖS programos 2015
      • EKSPEDICIJOS 2015
      • PASKAITOS, SEMINARAI
      • Programa "ATJAUNĖKIME KARTU"
      • SVEIKATOS DIENOS 2015
      • SVEIKATOS MOKYKLA 2015
        • "Sveikatos ABC" pagyvenusių žmonių dienos centre
        • Vilijos sveiko maisto kursai
      • SVEIKATOS PUSDIENIAI
      • Talka Žolinčių namų kieme
      • ŠVENTĖS 2015
      • Žygis "Apeikim Lietuvą...", skirtas sveikatos olimpiadai
      • "Šermukšnėlės" veikla 2015
      • Augalų žavadienyje KU botanikos sode
      • Jokūbavo bibliotekoje ir klube "Atrandu save"
      • Konferencija "Jungtis tarp žemės ir dangaus"
      • Tarptautinėje miškininkystės parodoje
      • Vaižganto muziejuje
    • 2014 M. VEIKLA
    • Veikla 2013 metai
    • 2012 metai
    • 2011 metai
    • 2010 metai
    • 2009 metai
    • 2008 metai
Žolinčių akademija

"Sveikatos ABC" pagyvenusių žmonių dienos centre


SALOTŲ DIENA
Vasario 24 diena




Šiandien buvo salotų diena. Pasimokėme keturių rūšių salotas  sveikai pasigaminti.
Salotų pagrindinė sudėtis: smulkiai supjaustytas kopūstas, druska, prieskoninės žolelės, citrinos sultys ir truputis medaus, viską gerai supurtyti uždengtame inde, pridėti sutarkuotą morką, kubeliais supjaustytą obuolį. O toliau jau rinktis ar agurką, ar džiovintas slyvas, ar daigintus lęšius, ar daigintas saulėgrąžas.
Vienbalsiai buvo pritarta, kad SVEIKAI SKANU. :) 


Paskaita-praktika „ARBATOS IR JŲ GAMINIMO BŪDAI. DAIGINTI GRIKIAI IR JŲ PATIEKALAS“
Vasario 23 diena



Gėrėme  pušies spyglių arbatą, paskanintą kadugio spyglių ir pienių žiedų sirupais. Pasimokėme kaip pasigaminti  pušies arbatą, susipažinome, kuo turtinga pušis. Antras patiekalas buvo daiginti grikiai. Iš jų gaminomės  tirštą gėrimą. Daigintus grikius suplakėme su razinomis ir čijos sėklomis. Supažindinau, kaip sudaiginti grikius ir kuo jie naudingi. Dalyviai padėkojo už  naudingas žinias ir žadėjo dažniau gerti pušų arbatas.


 

Vasario 19 diena



Šiandieną gaminome linų sėklų užtepėlę, avokado sviestą su kanapėmis. Degustavome išmirkytas sėklas, riešutus. Gaminomės saldainiukus iš aguonų, saulėgražų, kanapių, šermukšnių su medumi ir voliojome juos morkų milteliuose. Gėrėme nevirtą linų su aronija kisielių. Ne tik sveikai,bet ir labai gardžiai leidom laiką.


Vasario 18 diena


Šiandien mokėmės, kaip pasigaminti kokteilius, kaip teisingai derinti produktus. Pasigaminome ir ragavome trijų  skonių kokteilių:  obuolių su špinatais ir jonizuotu vandeniu,  obuolių ir kriaušių su aronija, apelsinų, bananų ir aronijos.  Sužinojo  daugiau apie špinatus ir pasižadėjo juos augintis daržuose.
Taip pat mokėmės valgymo kultūros ir elgesio prie stalo. Priminiau vandens įtaką sveikatai. Pasimokėme rytinės higienos. Dalyviai liko patenkinti pirma „Sveikatos ABC“ pamoka. „Skaniai naudinga“ – toks buvo padėkos sakinys atsisveikinant.

© 2011 „Žolinčių akademija“ - Žaliasis sveikatos klubas

napalias