SALOTŲ DIENA
Vasario 24 diena
Šiandien buvo salotų diena. Pasimokėme keturių rūšių salotas sveikai pasigaminti.
Salotų pagrindinė sudėtis: smulkiai supjaustytas kopūstas, druska, prieskoninės žolelės, citrinos sultys ir truputis medaus, viską gerai supurtyti uždengtame inde, pridėti sutarkuotą morką, kubeliais supjaustytą obuolį. O toliau jau rinktis ar agurką, ar džiovintas slyvas, ar daigintus lęšius, ar daigintas saulėgrąžas.
Vienbalsiai buvo pritarta, kad SVEIKAI SKANU. :)
Paskaita-praktika „ARBATOS IR JŲ GAMINIMO BŪDAI. DAIGINTI GRIKIAI IR JŲ PATIEKALAS“
Vasario 23 diena
Gėrėme pušies spyglių arbatą, paskanintą kadugio spyglių ir pienių žiedų sirupais. Pasimokėme kaip pasigaminti pušies arbatą, susipažinome, kuo turtinga pušis. Antras patiekalas buvo daiginti grikiai. Iš jų gaminomės tirštą gėrimą. Daigintus grikius suplakėme su razinomis ir čijos sėklomis. Supažindinau, kaip sudaiginti grikius ir kuo jie naudingi. Dalyviai padėkojo už naudingas žinias ir žadėjo dažniau gerti pušų arbatas.
Vasario 19 diena
Šiandieną gaminome linų sėklų užtepėlę, avokado sviestą su kanapėmis. Degustavome išmirkytas sėklas, riešutus. Gaminomės saldainiukus iš aguonų, saulėgražų, kanapių, šermukšnių su medumi ir voliojome juos morkų milteliuose. Gėrėme nevirtą linų su aronija kisielių. Ne tik sveikai,bet ir labai gardžiai leidom laiką.
Vasario 18 diena
Šiandien mokėmės, kaip pasigaminti kokteilius, kaip teisingai derinti produktus. Pasigaminome ir ragavome trijų skonių kokteilių: obuolių su špinatais ir jonizuotu vandeniu, obuolių ir kriaušių su aronija, apelsinų, bananų ir aronijos. Sužinojo daugiau apie špinatus ir pasižadėjo juos augintis daržuose.
Taip pat mokėmės valgymo kultūros ir elgesio prie stalo. Priminiau vandens įtaką sveikatai. Pasimokėme rytinės higienos. Dalyviai liko patenkinti pirma „Sveikatos ABC“ pamoka. „Skaniai naudinga“ – toks buvo padėkos sakinys atsisveikinant.